Vem spelar

Så vilken typ av människor kan vi förvänta oss att möta när vi spelar bingo? Är det någon skillnad på bingo online och bingo i bingohall i Sverige? Vem spelar var?

Det man kan se på alla siffror och om man faktiskt besöker en bingohall eller ett bingorum online är att det är alla olika människor. Det finns inte någon ärketyp för vem som spelar bingo. Däremot kan det skilja sig på tidpunkt på dygnet och beroende på om man bor i en mindre stad eller en större stad.

Online

När du spelar online så kan du stöta på alla möjliga olika människor. Folk i alla åldrar och både kvinnor och män spelar bingo online. Även om det kanske är mest kvinnor som spelar dagligen. Sedan kan det skilja sig lite beroende på vilken bingosajt du besöker, det är ju så att många av dem som finns riktar sig mot en specifik målgrupp. En del har riktat in sig enbart på kvinnor i medelåldern och en del är helt enkelt sammankopplade med större spelsajter som innehåller massor av andra typer av onlinespel. På den senare typen brukar det vara mer blandat när det gäller besökare. Men på det stora hela så är det alltså som man kan se på statistiken främst människor under 50 som spelar online.

Eftersom att det är så billigt att spela bingo så är det ett folkligt spel i ordets rätta bemärkelse. Spelets regler är enkla och brickor att spela med kostar inga jättesummor, men det är ändå extremt spännande. Alltså lockar det spelare från alla folkgrupper i samhället.

I bingohallen

När man spelar i en bingohall kan det vara lite olika grupper av människor som spelar beroende på vilken tid på dagen det är. Tidigaste ute brukar de äldre vara, folk som gått i pension etc. Senare på eftermiddagen, människor som är mellan jobb eller sjukskrivna, på kvällar och helger är det mer folk som har ”9-5 jobb” som spelar.

Men det är ofta blandat och vem det du kanske träffar vänner på bingohallen du aldrig skulle ha träffat annars?