Ren statistik

 

Under början av 90-talet så var det otroligt populärt att spela bingo. Den främsta anledningen till detta var att spelarna blev underhållna av ingen mindre än Leif Loket Olsson. Genom teve-programmet Bingolotto så blev han snabbt en välkänd programledare över hela Sverige. Det blev så otroligt populärt att man öppnade en rad bingohallar landet runt. På så sätt behövde inte spelare sitta och vänta till varje söndag för att kunna spela bingo. Nu kunde man istället spela så fort man hade tid över. Dock var problemet att de flesta inte hade någon möjlighet att ta sig ända till bingohallen. Därför var det för många människor en befrielse när man plötsligt kunde spela bingo på nätet. Att spela bingo på nätet är idag otroligt stort och det finns otroligt många möjligheter att spela det.

I takt med att det blivit så pass populärt så har det gjort att spelarna fortsatt att spela, vilket gjort att såväl bingolotto, bingohallarna samt bingo på nätet idag är otroligt populärt. Att just ha något att göra samtidigt som man umgås är väldigt viktigt. Det kan exempelvis handla om att man som spelare väljer att träffa någon bekant, samtidigt som man sitter på en bingohall och spelar bingo. Genom att ha något att göra så behöver inte ett möte med en viss person bli avslaget och dött. Nu kan man istället fokusera på vad man själv känner för, utan att på något sätt känns sig ohövlig.

Hur många spelar bingo

När man spelar bingo så finns det otroligt många olika spel att spela. Det vanligaste spelet är klassisk bingo och innebär att man har en bingobricka med 25 olika nummer utspridda. De olika nummerna är en blandning från ett till 75 och gör på så vis att samtliga brickor är annorlunda. När man ska spela bingo så måste man som spelare göra olika val. Det handlar om vilket storts bingospel man ska spela. Det finns otroligt många olika varianter av bingospel och det blir bara fler och fler. Genom att besöka bingospelen som erbjuds på olika spelsidor på nätet så kan man se och förstå att utbudet bara blir större och större.

Det brukar vara många spelare som undrar hur åldern ser ut bland bingospelarna. Det allra vanligaste brukar vara att man tror att det enbart är äldre damer i 80-års åldern som spelar, men sanningen ser helt annorlunda ut. När det gäller bingo så är detta ett spel som inte har någon som helst åldersgräns. Det finns människor i de allra flesta åldrarna som spelar bingo och på så vis kan man som människa hitta människor som har samma intressen som en själv. Att spela bingo är hos vissa inte bara ett spel. Det är mer eller mindre en livsstil.

Spela på nätet

Att spela på nätet är otroligt fördelaktigt och innebär att man bland annat kan få otroliga erbjudanden, enbart genom att vara kund. Det kan exempelvis handla om att man som spelare får en rad olika erbjudanden så som gratis spel, gratis brickor och så vidare. Oavsett vilket kön man tillhör så kan man vara säker på att det alltid kommer finnas människor som spelar bingo i din kategori. Och trots att spelandet blivit väldigt populärt på nätet så har det inte minskat på något sätt. Tvärtom så har spelandet blivit väldigt populärt ut många avseenden. Det finns många anledningar till detta men det verkar enligt teorier vara just tillgängligheten som blivit en viktig faktor. Att kunna spela vart man än befinner sig i landet är något som uppges vara den största anledningen till att allt fler väljer att spela genom internet.

Här presenterar vi ett antal fakta baserade på statistik som du kanske inte visste om spelet bingo.

Online

 • Av alla de som spelar bingo online så är de flesta i åldrarna 35 till 54 år och de flesta är kvinnor.
 • I Storbritannien så är det inte mer än 50 000 spelare av 3 miljoner som spelar både online och i bingohall.
 • 90 % av alla bingospelare online är under 50 år, alltså inte bara äldre människor.
 • I Storbritannien har man lanserat fler än 250 bingorum online. Sverige har lanserat nästan lika många och antalet växer konstant.
 • Ungefär 85 % av alla bingospelare i världen spelar helst online, dessutom så spelar mer än häften av dem varje dag.
 • Om man tittar på alla bingospelare online så har 20 % av dem spelat i mindre än 2 år. 20 % har spelat i mindre än fem år och 40 % har spelat i mer än fem år.
 • Statistik visar att när det gäller vilken typ av bingospel som folk föredrar så är det hela 69 % som helst spelar 75-bollars bingo och bara 30 % som helst spelar 90-bollars bingo.
 • Hela 83 % av de som spelar bingo online utnyttjar de andra funktioner som finns på en bingosajt som tillexempel chattrum och community.

Bingohall

 • Varje år så satsas det mer än 3 miljarder dollar på bingo för välgörenhet i USA per år.
 • Tittar man på bingo i Storbritannien så är bingo den populäraste fritidssysselsättningen för kvinnor mellan 20 och 25 år gamla.
 • 90 % av dem som spelar online är under 50 år om man tittar på den grupp som gått från att spela i bingohall till att spela online.
 • Det är inte mer än ca 1 % av dem som spelar i bingohall som gått över till att bara spela online.
 • I världen finns det ca 100 miljoner människor som spelar bingo, de flesta är under 50 år gamla.