Allmän information

Att spela bingo har man gjort ända sedan i Italien under 1500-talet. Det var nämligen här man började spela bingo första gången och det blev snabbt en stor succé. När detta spel sedan introducerades i nya länder så blev det snabbt ett spel som idag är känt över hela världen. Det spelar ingen som helst roll hur gammal man är, vilken religion man tillhör eller vilket kör man har. Alla kan spela bingo och de är det som gör att spelandet blivit så otroligt populärt världen över. När man bestämmer sig för att börja spela bingo så finns det flera olika ställen att göra det. Om man vill spela bingo framför teven så rekommenderas att man spelar Bingolotto, Det visas på söndagar och ha på så vis många tittare på kvällarna. Om man vill spela bingo men inte har möjlighet under den utsatta tid som finns så kan man istället välja att spela i någon av de olika bingohallarna som finns runt om i landet. Där kan man, antingen ensam eller tillsammans, spela bingo och vinna stora priser. Dessutom så finns det en rad extrapriser som delas ut under förutsättning att man får bingo på ett visst antal dragna nummer. Oftast gäller det att få bingo innan det dragits 58 nummer. Vinsten i bingohallarna kan i vissa fall leda till att man vinner 10 000 kronor under en och samma runda.

Om man vill spela bingo

Om man av någon anledning inte vill spela bingo på nätet så går det utmärkt att spela bingo på nätet. Att spela bingo på nätet är något som fullkomligt exploderat den senaste tiden. Allt började med att internet fick en större del i vårt liv. Genom att erbjuda människan att spela på internet var något som snabbt fångade till sig människor. Det spelare på så vis ingen roll var i världen man befann sig. Det viktigaste var att man hade internet + en dator, Smartphone eller Ipad. Nu kunde man helst plötsligt spela oavsett var i världen man befann sig. Det var otroligt bra för samtliga inblandade. Skulle man dessutom spela bingo tillsammans, men inte hade tid att träffa så gick det utmärkt ändå, det enda som behövde göras var att spela samma bingospel på internet.

Så fungerar bingo

Det finns otroligt många varianter av bingospel och dessa spel blir genom tiden bara fler och fler. Det spelar på så vis ingen roll vad för spel man spelar, eftersom varje spel är fullmatat med vinster. Det allra vanligaste bingospelet är ”klassisk bingo”. Det går ut på att man får en bricka som har 25 olika rutor med nummer i. De olika nummer som står i rutorna är en blandning av nummer från 1-75. Alla brickor är på så vis olika, vilket gör att det nästan alltid blir en ensam vinnare. Man vinner genom att få alla nummer ifyllda på en hel rad. Raden kan vara lodrät, vågrät samt diagonal.

Man kan också spela något som heter mönsterbingo. Mönsterbingo har blivit vanligare tack vare internet och är man spelar detta spel så handlar det inte om att få en helt ifylld rad. Det handlar om att fylla i de nummer som kommer så att man på så vis lyckas skapa ett specifikt mönster. De olika mönster som finns ger olika vinster.

När man spelar på nätet så finns det otroligt många olika erbjudanden. För att en spelare ska få den bonus som passar bäst så gäller det som spelare att verkligen läsa igenom allt som står på internet. På så vis får man en större överblick och förståelse kring de olika spelbolagen.